Jarzynowe placki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Uwielbiam warzywa. Te placki często robię, bo bardzo smakują mojej rodzinie.

Składniki:

  • ● 2 marchewki
    ● kawałek selera
    ● 5 dag ryżu
    ● jajko
    ● mała cebula
    ● 2 łyżki startego żółtego sera
    ● olej
    ● sól
    ● pieprz
    ● kilka liści sałaty
    ● sos tatarski
    ● keczup

Jarzynowe placki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy według przepisu
    na opakowaniu.
  • 2. Cebulę obieramy, siekamy
    i szklimy na oleju. Marchewki
    i selera obieramy, myjemy
    i gotujemy. Studzimy i ścieramy
    na tarce o dużych oczkach.
    Dodajemy cebulę i ryż.
    Wbijamy jajko, wsypujemy
    ser, doprawiamy i mieszamy.
  • 3. Łyżką nabieramy porcje
    masy i smażymy na rozgrzanym
    oleju z obu stron, aż się
    zrumienią. Podajemy na liściach
    sałaty. Dekorujemy keczupem
    i sosem tatarskim.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2010

Komentarze

Podobne przepisy