Kapuśniak po redaktorsku

0 (0 ocen)

  • 60 min

kapuśniak z białej kapusty z ryżem i pomidorami...

  • 60 min

Składniki:

  • · wywar warzywny 1,5 L
    · kapusta biała 50 dag
    · ryż 4 łyżki
    · pomidory 3 szt
    · sok z cytryny 3 łyżki
    · keczup 1/4 szkl
    · śmietana 18% 1/4 szkl
    · ser żółty 5 dag
    · sól
    · pieprz
    · tymianek
    · przyprawa do zup

Kapuśniak po redaktorsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać wywarem, gotować. W połowie gotowania dodać opłukany ryż i ugotować do miękkości. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki, połączyć z kapustą, sokiem z cytryny, keczupem, śmietaną i startym serem, chwilę pogotować, doprawić do smaku

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy