Karkóweczka z cebulką

0 (0 ocen)

Pyszne mięsko na obiad lub ciepłą kolację. Szybkie i proste w przygotowaniu :)

Składniki:

  • 50-60 dag karkówki
    3 cebule
    przyprawa "Grill klasyczny" PRYMAT
    olej do smażenia
    sól, pieprz
    szczypiorek do posypania

Karkóweczka z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę kroimy w plastry, a następnie w paski.
    Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy mięsko i podsmażamy, aż straci różowy kolor. Posypujemy przyprawą do grilla (ok.1/2 opakowania), mieszamy i wrzucamy pokrojone w ćwierćplasterki cebule.
  • 2. Dusimy mięsko z cebulką pod przykryciem ok 20 minut, od czasu do czasu mieszając. Ewentualnie podlewamy odrobiną wody. Jeśli potrzeba, doprawiamy jeszcze solą i pieprzem.
    Podajemy posypane posiekanym szczypiorkiem z ziemniakami i ulubiona sałatką.

Porady

Karkówkę można przyrządzić również z inną przyprawą. Ja zawsze robiłam z przyprawą do gyrosa. Jednak z tą przyprawą do grilla mięso wyszło rewelacyjne.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy