Karkóweczka z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Karkówkę kroimy w plastry, a następnie w paski.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy mięsko i podsmażamy, aż straci różowy kolor. Posypujemy przyprawą do grilla (ok.1/2 opakowania), mieszamy i wrzucamy pokrojone w ćwierćplasterki cebule.
2.Dusimy mięsko z cebulką pod przykryciem ok 20 minut, od czasu do czasu mieszając. Ewentualnie podlewamy odrobiną wody. Jeśli potrzeba, doprawiamy jeszcze solą i pieprzem.
Podajemy posypane posiekanym szczypiorkiem z ziemniakami i ulubiona sałatką.
Porady
Karkówkę można przyrządzić również z inną przyprawą. Ja zawsze robiłam z przyprawą do gyrosa. Jednak z tą przyprawą do grilla mięso wyszło rewelacyjne.
Komentarze