Kasztany

0 (0 ocen)

Kasztany robiłam pierwszy raz w życiu i od razu się w nich zakochałam.Smak który rozpływa się w ustach, aromat co zmysły pobudzaczego chcieć więcej w tak pochmurny dzień jak dziś?

Składniki:

  • 200g masła
    3/4 szkl. orzechów włoskich zmielonych
    150g herbatników
    150g herbatników korzennych
    100g rodzynek
    100g skórki cytrynowej

    1/2 szkl. cukru pudru
    4 łyżki karobu
    4-5 łyżek jagód goji
    wiórki kokosowe do obsypania

Kasztany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wkładamy pokrojone masło.
    Herbatniki kruszymy.
    Orzechy przepuszczamy przez maszynkę.
    Dodajemy rodzynki, jagody goji i skórkę cytrynową.
    Wyrabiamy ciasto które jest dość szorstkie/twarde.
    Gdy składniki się połączą odrywamy po kawałku i formujemy kulki.
    Każdą kulkę oprószamy wiórkami kokosowymi.
    Schładzamy w lodówce.
    Delektujemy się smakiem ;)

Porady

Zamiast karobu możemy użyć kakao.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy