PIECZONE KASZTANY

0 (0 ocen)

  • 25 min

Wyborne, lekko orzechowe, z nutą słodyczy. Przepyszne :)

  • 25 min

Składniki:

  • kasztany jadalne (dowolna ilość)

Pieczone kasztany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • PIECZONE KASZTANY 1. Jest kilka sposobów na ich przygotowanie:

    1) Kasztany nacinamy-robimy znak „x”. Prażymy je na suchej patelni ok.10min.. Kładziemy je płaską stroną na patelni i czekamy, aż skorupki popękają.
    2) Kasztany nacinamy. Kładziemy płaską stroną na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200st. Ok 20-25 min.
    3) Kasztany obgotowujemy w osolonej wodzie ok 15.min. Osuszamy i studzimy. Następnie nacinamy, i postępujemy jak w p.2. W trakcie pieczenia (po upływie 20min.)dobrze jest wyjąć jednego kasztana na spróbowanie, aby uniknąć wysuszenia miąższu.

Porady

Dobrze upieczone kasztany powinny być lekko wilgotne, nawet odrobinę „mączyste”.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy