Kawałki podsmażonego kurczaka wykorzystuje prawie do wszystkiego wyciągam wcześniej przygotowaną porcje z lodówki: do sałatek, do spaghetti, lasagnea, zapiekanek, tortilli itp. Przygotowywanie różnych dań wówczas jest już ekspresowe gdy baza gotowa.
20 min
Składniki:
1 kg Mięso drobiowe u mnie filet z kurczaka
3 łyżki przyprawy Kamis kebab- gyros
1 łyżka przyprawy do kurczaka
Vegeta / pieprz
Tłuszcz
Kawałki kurczaka do wszystkiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso opłukać i kroimy na drobna kostkę. Wrzucamy na tłuszcz oprószam przyprawami i smażymy.
Gotowe mięso studzimy i porcjujemy w mniejszych pojemnikach. Przetrzymujemy w lodówce lub jeśli chcemy na dłużej to w zamrażalniku.
Komentarze