Kiełbasa pod pierzynką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybko,łatwo i smacznie.

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5kg dowolnej kiełbasy
    0,5 kg cebuli
    1 mały koncentrat pomidorowy
    sól,pieprz,cukier
    25 dag sera żółtego
    3łyżki oliwy
    sos:
    0,5szkl mleka
    1łyżka masła
    1łyżka mąki pszennej
    sól,pieprz

Kiełbasa pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oliwie,następnie dodać koncentrat pomidorowy oraz sól,pieprz i cukier wg uznania do smaku.

    sos:
    Do zimnego mleka dodać masło i mąkę i zagotować. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

    Do formy żaroodpornej przełożyć połowę cebuli,na cebulę ułożyć kawałki kiełbasy poprzecinane wzdłuż.Kiełbasę przykryć pozostałą cebulą i polać ugotowanym sosem.Wierzch posypać startym żółtym serem.Piec w 180*C ok 20 min.

Porady

Jeżeli ktoś lubi to do cebuli podczas smażenia można dodać 2 łyżki śmietany 18%.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy