Kiełbaska dla piwosza

0 (0 ocen)

  • 30 min

Według mojego męża kiełbaska najlepiej smakuje z piwem.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kiełbaska śniadaniowa, 1 papryka, 1 mała cebula, bagietka, olej, sól i pieprz.

Kiełbaska dla piwosza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbaskę nacinamy nożem z obu stron. Cebulę kroimy w drobną stronę. Podgrzewamy olej. Kiełbaskę i cebulę smażymy. Paprykę myjemy, kroimy na plasterki, przekładamy na talerz i do środka przekładamy cebulę, którą doprawiamy do smaku. Obok papryki kładziemy kiełbaskę i bagietkę pokrojoną na kawałki. Przystrajamy talerz innymi różnymi warzywami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy