Klops bezmięsny

0 (0 ocen)

  • 40 min

Dobra kasza nie jest zła :)

  • 40 min

Składniki:

  • 1 woreczek kaszy jęczmiennej perłowej
    20 dag pieczarek
    2 jajka
    2 łyżki śmietany 18%
    cebula
    bułka tarta
    natka pietruszki
    do smaku:
    zioła prowansalskie, tymianek, majeranek
    sól, pieprz


Klops bezmięsny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. kasze ugotować, wystudzić.
    Na rozgrzaną patelnie wrzucić pokrojoną cebulkę zarumienić, miedzy czasie pieczarki zetrzeć na tarce na grubych oczkach, dodać do cebulki chwilkę podsmażyć. Przestudzone wymieszać z kaszą i posiekaną natką pietruszki, dodać jajka, śmietanę, i bułkę tarką ( na wyczucie żeby masa dobrze się kleiła) doprawić do smaku przyprawami. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy