Knedle dobre do wszystkiego..

0 (0 ocen)

  • 60 min

Knedle z bułki do sosów i mięsa...:)

  • 60 min

Składniki:

  • 5 bulek czerstwych
    2 jajka
    sol
    pieprz
    zielona pietruszka (peczek)
    1 szklanka mleka podgrzanego
    1 cebula + masło do jej podsmażenia

Knedle dobre do wszystkiego.. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki pokroić na drobną kostkę i zalać je szklanką ciepłego mleka ..Pozostawić na czas aż mleko dobrze wsiąknie w bułkę po czym dodać jajka drobno posiekaną pietruszkę,sól ,pieprz..I drobno posiekaną i zeszkloną na maśle cebulkę...Wyrobić wszystko delikatnie na jednolitą masę...
    I z tego formować kulki..( wielkość według uznania ).Gotowe knedle wrzucić na wrzącą wodę (Osoloną)..I po wypłynięciu na wierzch gotować na wolnym ogniu 3 minutki...:)

Komentarze

Podobne przepisy