Kokardki z cukinią

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pożywne, ekspresowe danie z cukinią, która najlepiej smakuje o tej porze roku. Do tego doskonale komponuje się z makaronem.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron farfalle (kokardki): 200 gramów
    - cukinia pokrojona w plasterki: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - bulion warzywny: 0.5 szklanki
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
    - sól, pieprz: 1 szczypta

Kokardki z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Minutę przed końcem gotowania wrzucić do makaronu pokrojoną cukinię.
  • 2. Na patelni usmażyć cebulkę pokrojoną w drobną kosteczkę. Wlać bulion i zagotować. Następnie dodać ugotowany makaron i cukinię. Podsmażyć chwilę, doprawić i podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy