Kolorowy torcik śniadaniowy

0 (0 ocen)

Torcik z kolorowych płatków zbożowych (barwionych naturalnymi sokami owocowymi) z masą z jogurtu bałkańskiego. Jego wykonanie zajmuje dosłownie 15 minut, a sprawi radość zarówno dzieciom jak i dorosłym.

Składniki:

  • proporcje na tortownicę 20 cm:

    450 g kolorowych kółeczek zbożowych
    3 jogurty bałkańskie

    kółeczka do dekoracji

Kolorowy torcik śniadaniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dno tortownicy wysypujemy kółeczkami zbożowymi, na nie wykładamy jeden jogurt. Jogurt rozsmarowujemy. Wysypujemy następną warstwę kółeczek i znów jogurt, kółeczka, jogurt, kółeczka. Postępujemy tak do wykończenia składników. Ciasto odstawiamy na około 30 minut do lodówki, by płatki trochę zmiękły.

    Delikatnie zdejmujemy obręcz tortownicy. Posypujemy boki i wierzch ciasta. Kroimy tak jak tort, na kawałki. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy