Kotleciki z polędwiczek wieprzowych w podwójnej panierce

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Nigdy wcześniej nie wpadłam na pomysł zrobienia kotlecików z polędwicy wieprzowej. Po dzisiejszej próbie na pewno będę je powtarzała, wyszły miękkie i smaczne:).

Składniki:

  • 300g polędwiczek wieprzowych
    1 szklanka bułki tartej
    1/2 szklanki mąki
    2 jajka
    sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka

Kotleciki z polędwiczek wieprzowych w podwójnej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki kroimy w plastry, każdy plaster rozbijamy dłonią na kotlety. Posypujemy solą i przyprawami.
  • 2. W osobnych miseczkach umieszczamy jajka (energicznie rozmieszane widelcem) oraz zmieszane ze sobą mąkę z bułką tartą.
  • 3. Każdy z kotlecików obtaczamy w jajku, następnie w bułce i mące, ponownie w jajku i znowu w bułce i mące.
  • 4. Smażymy na rozgrzanym oleju po około 4 minuty z każdej strony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2017

Komentarze

Podobne przepisy