Kotleciki z polędwiczek wieprzowych w podwójnej panierce

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Te kotleciki wyszły miękkie i soczyste.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300g polędwiczek wieprzowych
    1,5 szklanki bułki tartej
    1/2 szklanki mąki
    3 jajka
    sól i pieprz,
    czosnek granulowany
    papryka słodka

Kotleciki z polędwiczek wieprzowych w podwójnej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki kroimy w plastry, każdy plaster rozbijamy na kotlety. Posypujemy solą i przyprawami.

    2.W osobnych miseczkach umieszczamy jajka ,mieszamy i dodajemy zmieszane ze sobą mąkę z bułką tartą.

    3.Każdy z kotlecików obtaczamy w jajku, następnie w bułce i mące, ponownie w jajku i znowu w bułce i mące.

    4.Smażymy na rozgrzanym oleju po około 5 minut z każdej strony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy