Kotleciki z polędwiczek wieprzowych w podwójnej panierce

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nigdy wcześniej nie wpadłam na pomysł zrobienia kotlecików z polędwicy wieprzowej. Po dzisiejszej próbie na pewno będę je powtarzała, wyszły miękkie i smaczne.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300g polędwiczek wieprzowych
    1 szklanka bułki tartej
    1/2 szklanki mąki
    2 jajka
    sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka

Kotleciki z polędwiczek wieprzowych w podwójnej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety 1. 1.Polędwiczki kroimy w plastry, każdy plaster rozbijamy dłonią na kotlety. Posypujemy solą i przyprawami.

    2.W osobnych miseczkach umieszczamy jajka (energicznie rozmieszane widelcem) oraz zmieszane ze sobą mąkę z bułką tartą.

    3.Każdy z kotlecików obtaczamy w jajku, następnie w bułce i mące, ponownie w jajku i znowu w bułce i mące.

    4.Smażymy na rozgrzanym oleju po około 4 minuty z każdej strony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy