kotlety gryczane

0 (0 ocen)

są pyszne i tanie

Składniki:

  • 30dag mielonego mięsa, 1/2szkl kaszy gryczanej, 10dag żółtego sera, 1/2pora, Jajko, 1/3szkl bułki tartej, Sól, pieprz, Pieprz ziołowy, Zioła prowansalskie Olej do smażenia,

Kotlety gryczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy do miękkości, odcedzamy, studzimy.
    Pora myjemy, drobno kroimy i wsypujemy do kaszy.
    Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Do kaszy dodajemy mięso, jajko, ser, doprawiamy i mieszamy, aż powstanie jednolita masa.
    Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.

    Podawać z sosem grzybowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy