Kotlety rybne z mieloną wołowiną

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne kotleciki rybno - mięsne w sam raz na niedzielny obiad!

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filety rybne ( u mnie dorsz ): 30 dekagramów
    - mielona wołowina: 30 dekagramów
    - duże jajko: 1 sztuka
    - bułka tarta: 0.5 szklanki
    - mąka: 10 dekagramów
    - natka pietruszki: 1 pęczek
    - sól ziołowa: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta

Kotlety rybne z mieloną wołowiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotleciki 1. Ryby myjemy , oczyszczamy z ości.
    Gotujemy ok. 5 minut.
    Rozdrabniamy widelcem.

    Mięso mielone mieszamy z rybą.

    Dodajemy jajko , bułkę tartą i posiekaną natkę pietruszki.

    Przyprawiamy solą ziołową i pieprzem.

    Wyrabiamy na masę.
    ( Jeśli masa nie chce się kleić dodajemy bułkę tartą ).



    Formujemy niewielkie , płaskie kotleciki.

    Obtaczamy w mące.

    Smażymy kilka minut z obu stron na mocno rozgrzanym oleju.

    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy