"Kotlety schabowe" z selera

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczna alternatywa dla mięsnych kotletów

  • 30 min

Składniki:

  • 1duży seler
    bułka tarta
    2jajka
    mąka
    zioła prowansalskie
    sól
    pieprz

"kotlety schabowe" z selera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Selera obieramy i kroimy na plasterki grubości około 2 cm.Obgotowujemy je 10-15 minut.Odcedzamy i wycieramy ręcznikiem papierowym.Następnie traktujemy jak kotlety schabowe czyli przyprawiamy,obtaczamy w mące,jajku i bułce tartej.Smażymy na patelni do brązowego koloru.Podajemy jak zwykłe kotlety z ziemniakami i sałatką lub jako przystawkę czy przekąskę

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy