krem grzybowy

0 (0 ocen)

  • 30 min

pyszny krem

  • 30 min

Składniki:

  • 250g pieczarek
    250g kurek
    1litr bulionu
    cebula
    wegeta, pieprz

Krem grzybowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. * pieczarki obieramy i kroimy (nie "używam" nóżek), kurki myjemy, przekrawamy na pół, cebulę drobno siekamy
    * litr wody gotujemy z kostką rosołową, pieprzem
    * na patelnie teflonową wrzucamy grzyby i cebulę, doprawiamy wegetą - smażymy
    * do gotującego się bulionu wrzucamy grzyby
    * gdy grzyby są miękkie - cedzimy je, wrzucamy do naczynia, dolewamy ok 2 chochelek bulionu i miksujemy/blendujemy

Porady

(na koniec zawsze daję krem na ogień i jeszcze doprawiam)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy