Krem grzybowy

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Krem z pieczarek i kurek

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 250g pieczarek
    250g kurek
    1litr bulionu
    cebula
    wegeta, pieprz

Krem grzybowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obieramy i kroimy (nie "używam" nóżek), kurki myjemy, przekrawamy na pół, cebulę drobno siekamy.
    Litr wody gotujemy z kostką rosołową, pieprzem.
    Na patelnie teflonową wrzucamy grzyby i cebulę, doprawiamy wegetą - smażymy.
    Do gotującego się bulionu wrzucamy grzyby.
    Gdy grzyby są miękkie - cedzimy je, wrzucamy do naczynia, dolewamy ok 2 chochelek bulionu i miksujemy/blendujemy.

    (na koniec zawsze daję krem na ogień i jeszcze ewentualnie doprawiam)

Komentarze

Podobne przepisy