Krem szpinakowo-brokułowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Brokuła oczyścić i ugotować .
Szpinak delikatnie podsmażyć i zblendować (można użyć szpinaku mrożonego )
W garnku rozgrzać oliwę ,wrzucić pokrojaną cebulę i czosnek .Podsmażyć .
Ziemniaki umyć ,obrać i pokroić w plastry .Dodać do cebuli i smażyc .Gdy ziemniaki lekko się zrumienia dodać wodę ,sól i pieprz .Gotowa do miękkości .
2.W tym czasie zrobić grzanki .
Chleb kroimy w małą kosteczkę ,oprószamy solą ziołowa ,kropimy oliwą.Piekarnik nagrzać do 200 stopni .Grzanki wysypać na blachę wyłożoną papierem i piec ok 10 min ,aż grzanki się zarumienią i będą chrupiące .
3.Do gotowych zimniaków dodajemy brokuła i szpinak .Wszytko razem blenderujemy na gładki krem .Doprawiamy do smaku .
Gotowy krem podajemy z chrupiącymi grzankami.
Komentarze