Krem z kalarepy

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Średni

Ta zupa ma idealnie gładką konsystencję i niepowtarzalny smak.

  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:


  • - kalarepa: 5 sztuk
    - ziemniaki młode - średnie: 6 sztuk
    - seler korzeniowy młody z liśćmi: 1 sztuka
    - bulion drobiowo-warzywny: 2 litry
    - sól , pieprz: 1 szczypta
    - mała śmietana 12%: 1 opakowanie

Krem z kalarepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepy obieramy i kroimy w małą kostkę. Seler dokładnie oczyszczamy i obieramy część korzeniową.
  • 2. Przygotowujemy bulion i gotujemy w nim warzywa przez około 20 minut.
  • 3. Miksujemy z dodatkiem przypraw i śmietany. Ozdabiamy natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy