Zupa krem z kalarepy

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Delikatny, lekko imbirowy. Polecam z dodatkiem groszku ptysiowego.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - kalarepki: 4 sztuki
    - bulion warzywny: 500 mililitrów
    - mielony imbir: 2 szczypty
    - sól, pieprz: 2 szczypty
    - groszek ptysiowy: 1 szklanka

Zupa krem z kalarepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Kalarepki obieramy, dzielimy na 8 części, wkładamy do garnka i zalewamy bulionem warzywnym,
    gotujemy około 20 minut.
    Garnek odstawiamy na chwilę do przestygnięcia.
    Zupę przelewamy do blendera, dodajemy sól i pieprz oraz imbir, miksujemy do uzyskania gładkiego kremu.
    Podajemy z groszkiem ptysiowym.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy