Krem z pieczarek

0 (0 ocen)

Ja osobiście bardzo lubię zupy w postaci kremów. Są sycące i treściwsze. A Wy jaką formę zupy wolicie? Dziś zapraszam Was na moją propozycję zupy pieczarkowej.

Składniki:

  • 50 dag pieczarek
    2 litry bulionu drobiowego
    2 średnie cebule
    2 łyżki masła
    100 ml śmietany kremówki
    natka pietruszki
    sól
    świeżo mielony pieprz

Krem z pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki czyścimy i kroimy na mniejsze kawałki.

    Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Dodajemy pieczarki i wszystko razem chwilę dusimy. Zalewamy bulionem i gotujemy około 15 minut. Całość miksujemy na gładki krem.

    Podajemy gorący solo, z grzankami lub z makaronem posypany siekana natką pietruszki.

Komentarze

Podobne przepisy