Krem- zupa z pieczarek

0 (0 ocen)

  • 15 min

Przepyszna , o kremowej konsystencji zupa- krem.

  • 15 min

Składniki:

  • 40dkg pieczarek, 1 duża cebula, 2 serki topione kremowe, 10dgk boczku wędzonego , 3 kromki czerstwego pieczywa , 2 szklanki bulionu ,suszona natka pietruszki

Krem- zupa z pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki i cebule kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i dusimy na oleju ok 10 min, następnie dodajemy 2 szklanki bulionu i gotujemy 5 min.W międzyczasie podsmażamy na patelni pokrojony w kostkę boczek,pół usmażonego boczku dodajemy do gotującej się zupy, resztę odkładamy do oddzielnego naczynia,a na pozostałym oleju smażymy chleb pokrojony w kostki.Po 5 min od wrzucenia do zupy boczku zupę miksujemy blenderem, gdy uzyskamy kremową konsystencję dodajemy 2 pokrojone w kostkę serki topione cały czas mieszając.Ponownie wszystko miksujemy.Tak przygotowana zupę nalewamy do naczynia , na wierch posypujemy resztą boczku oraz grzankami sporządzonymi z chleba oraz suszona natka pietruszki.Samczego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy