Kremowa zupa wielowarzywna z grzankami i lubczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki.Ziemniaki,marchewkę,pietruszkę obieramy płuczemy kroimy w kostkę.Paprykę oczyszczamy z nasion kroimy.Por płuczemy,kroimy w półplasterki.Cebulę obieramy kroimy w piórka.W garnku rozgrzewamy olej wrzucamy cebulę,por delikatnie podsmażamy,dodajemy resztę warzyw,kilka chwil dusimy,mieszamy,zalewamy bulionem,wsypujemy kurkumę.Gotujemy ok.20 minut na małym ogniu,aż warzywa będą miękkie.Zupę miksujemy blenderem.Śmietanę mieszamy z żółtkami,wlewamy do zupy.Gasimy płomień,doprawiamy do smaku.Bułki kroimy w kostkę,robimy grzanki.Zupę rozlewamy do talerzy,posypujemy posiekanym lubczykiem,podajemy z grzankami.SMACZNEGO.
Komentarze