Zupa wielowarzywna

0 (0 ocen)

  • 60 min

Rozgrzewająca, bogata w składniki zupa, idealna na chłodniejsze dni

  • 60 min

Składniki:

  • podwójne podpiersie z kurczaka
    300g pieczarek
    1/2 papryki czerwonej
    1/2 papryki zielonej
    1/2 papryki żółtej
    brokuł
    5-6 ziemniaków
    sól
    rozmaryn, tymianek, złocista przyprawa do kurczaka, majeranek
    olej
    ok 1,5l bulionu

Zupa wielowarzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Przyprawić. Wrzucić na rozgrzany olej i dusić pod przykryciem. Pieczarki obrać i drobno pokroić, dodać do mięsa.
    Gdy woda odparuje dodać pokrojone w drobne kostki papryki. Mieszać co jakiś czas. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i zalać wszystko bulionem. Doprowadzić do wrzenia.
    Wsypać drobno posiekany brokuł. Gotować aż wszystko będzie miękkie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy