Krewetki na ostro

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • -kilkanaście dużych świeżych krewetek
    -4 ząbki czosnku
    -ostra papryczka
    -oliwa
    -sos sojowy
    -1 limonka

Krewetki na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki dokładnie myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym. Czosnek, paprykę drobno siekamy, rozgrzewamy patelnię skropioną oliwą, dodajemy czosnek, paprykę, krewetki. Smażymy kilka minut tak, aby były różowe, a ich skórka podpieczona. Gotowe układamy na talerzu, skrapiamy sokiem z limonki. Polewamy sosem sojowym. Ściągamy pancerzyki, moczymy w powstałym sosie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy