Krewetki na ostro

0 (0 ocen)

  • 25 min

W sam raz na romantyczną kolację lub lekki obiad.

  • 25 min

Składniki:

  • 200g krewetek Black Tiger
    Marynata:
    2 łyżki oleju z orzechów włoskich
    1 łyżka suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem
    2 łyżki ostrej papryki
    1 łyżka sezamu
    1 łyżka słonecznika łuskanego
    Sól, pieprz
    Dodatki:
    1 woreczek ryżu pełnoziarnistego

Krewetki na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na marynatę dokładnie ze sobą mieszamy. Krewetki płuczemy i dodajemy do przygotowanej marynaty. Zostawiamy na ok. 15 minut. Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie zgodnie z zaleceniami (u mnie 10 minut). Piekarnik nagrzewamy do 200C i przygotowujemy saszetkę z papieru do pieczenia (papier do pieczenia ucinamy na szerokość ok. 15cm, na środek układamy krewetki, a końce zbieramy do siebie i związujemy dratwą). Tak zapakowane krewetki pieczemy przez ok. 15-20 minut. Podajemy z ryżem na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy