Krewetki na ostro

0 (0 ocen)

  • 15 min

Idealne na przystawkę ;]

  • 15 min

Składniki:

  • 40 sztuk krewetek (u mnie mrożone)
    1 łyżka masła klarowanego
    5 ząbków czosnku
    1 mała papryczka chilli
    4 gałązki zielonej pietruszki
    50 ml białego wytrawnego wina

Krewetki na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki rozmrozić, oczyścić i osuszyć. Czosnek pokroić w plasterki. Papryczkę chilli, przekroić na pół, usunąć nasionka i drobno ją pokroić. Masło rozpuścić
    na patelni, wrzucić czosnek z papryczką chilli – smażyć parę sekund, po czym dodać krewetki. Smażymy razem około 3 minut, po czym mieszamy krewetki
    i dolewamy wino. Smażymy jeszcze przez około 3 minuty, po czym dodajemy pokrojoną drobniutko pietruszkę. Smażymy jeszcze maksymalnie 2-3 minuty. Podajemy z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy