Krokieciki orzechowe

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Krokieciki orzechowe to szybki przepis na smaczne danie obiadowe.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ziemniaki ugotowane 1 / 2 kg
    Orzechy włoskie 10 dag
    Cebula biała 1 sztuka
    Bułka tarta 1 łyżka
    Masło 1 łyżka
    Jajka 2 sztuki
    Natka pietruszki posiekana 1 łyżka
    Sól i pieprz do smaku
    Płatki migdałowe do panierki
    Tłuszcz do smażenia

Krokieciki orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Cebulę obrać, drobno posiekać i przysmażyć na maśle z natka pietruszki i łyżką bułki tartej. Ziemniaki zmielić razem z orzechami, dodać przygotowaną cebulę i wbić jajko. Przyprawić do smaku dokładnie wyrobić masę. Na stolnicy posypanej mąką formować wałeczki, maczać w rozmąconym jajku, następnie panierować w migdałach lub bułce tartej. Smażyć z każdej strony na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy