Krokiety serowo-pieczarkowe

0 (0 ocen)

Krokiety w innej wersji niż tradycyjne.

Składniki:

  • 2 jajka
    350 ml mleka
    250g mąki
    łyżeczka soli
    500g pieczarek
    1 cebula
    300g sera żółtego
    pieprz
    przyprawa uniwersalna
    olej do smażenia
    bułka tarta i jajka do panierki

Krokiety serowo-pieczarkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni, pieczarki udusić, dopraić przyprawa uniwersalna i połączyć z cebulą. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach i połączyć z wystudzonymi pieczarkami.
    Z reszty składników zrobić ciasto i usmażyć naleśniki.
    Na usmażone naleśniki nakładać farsz i składać w koperty, następnie panierować w jajku z solą i pieprzem, bułce tartej i smażyć w oleju na złoty kolor.

Porady

Krokiety można podawać na ciepło i zimno, najlepiej smakują z barszczem.

Komentarze

Podobne przepisy