Krupniczek z pęczakiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

zdrowa zupa

  • 60 min

Składniki:

  • 1 udko
    1 marchewka
    1 pietruszka
    2-3 ziemniaki
    pół szkl pęczaku
    sól
    pieprz
    imbir
    cząber
    natka pietruszki
    oregano

Krupniczek z pęczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku nastawić ok 2 l wody, włożyć umyte udko , dodać pokrojoną marchewkę i pietruszkę i kaszę. Ugotować mięso do miękkości, wyjąć, i wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki, mięso przestudzić i oddzielić od kości, ponownie wrzucić do zupy . Dodać zioła i przyprawy , na koniec natkę pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy