Lekki jagodowy serniczek

0 (0 ocen)

Kilka składników, kilka chwil i gotowe.

Składniki:

  • Składniki na tortownicę 22 cm:
    1 galaretka wiśniowa
    500 g białego sera waniliowego z wiaderka
    300 g jagód
    1 opakowanie biszkoptów
    3 łyżeczki żelatyny

Lekki jagodowy serniczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na tortownicy zakładamy obręcz i układamy na dnie biszkopty, jeden przy drugim.
  • 2. Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody, studzimy. Do chłodniej galaretki wsypujemy jagody i dodajemy ser, delikatnie mieszamy aż wszystkie składniki się połączą.
  • 3. Żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżeczkach gorącej wody i dodajemy powoli do masy serowej, wylewamy na biszkopty. Chłodzimy ok. 2 h.

Komentarze

Podobne przepisy