Kwaśne, jak to porzeczki, ale jakie smaczne w upalny dzień... No i przede wszystkim zrobisz je wieczorem w 5 minut, a rano możesz się nimi delektować bez końca... Więc blendery w dłoń i działamy.
5 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
Pół dużego kubka jogurtu naturalnego,
3/4 szklanki porzeczki czerwonej,
Kilka łyżeczek cukru,
Opcjonalnie mały kubek jogurtu gruszkowego
Lody porzeczkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jogurt, cukier i porzeczki miksuję blenderem na koktajl, po czym przelewam do foremek na lody łyżką stołową i wkładam do zamrażarki. Po około 2-3 godzinach lody są gotowe.
2.Lody w paski: do foremki wkładam łyżeczkę koktajlu porzeczkowego, następnie łyżeczkę gruszkowego i czynność powtarzam do napełnienia foremki.
Komentarze