Majerankowe szaszłyczki drobiowe

0 (0 ocen)

  • 20 min

Super pomysł na lekkie mięsko

  • 20 min

Składniki:

  • 0,5 piersi z kurczaka
    2 łyżki majeranku
    1 łyżka kolendry
    2 listki laurowe
    3 ziela angielskie
    pieprz kolorowy
    1 łyżeczka soli
    50 ml oleju
    6 ząbków czosnku

Majerankowe szaszłyczki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w dość cienkie podłużne paski. Do miski wlewamy olej, wciskamy obrane ząbki czosnku, dodajemy sól, sporą ilość pieprzu, dużo majeranku, kolendrę, liście laurowe oraz ziele angielskie – marynatę dokładnie mieszamy. Mięso nabijamy na wykałaczki, tak aby tworzyło harmonijkę, następnie przekładamy je do marynaty i pozostawiamy tak na około 2h. Po tym czasie mięso przekładamy do małego naczynia żaroodpornego razem z marynatą i bez przykrycia pieczemy około 25 minut w temp 180*.

Porady

.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy