Makaron z pieczarkami i botwinką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne i szybkie danie .

  • 30 min

Składniki:

  • makaron świderki 30-40 dkg
    pieczarki 10 szt
    botwinka 1 pęczek
    cebula biała 1 szt
    śmietana 30 % 300 ml
    ser topiony 10 dkg
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    przyprawa do dań Kucharek

Makaron z pieczarkami i botwinką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Botwinkę myjemy kroimy drobno łodyżki i liście a jeżeli są buraczki to ścieramy na tarce.
  • 2. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy olej albo masło dodajemy pokrojoną cebulę podsmażamy chwilę Do cebuli dodajemy pieczarki dusimy .
  • 4. Jak pieczarki się lekko podduszą dodajemy botwinkę. mieszamy i podsmażamy chwilę doprawiamy
  • 5. Do pieczarek wlewamy śmietanę mieszamy i chwilę podgrzewamy.
  • 6. Do sosu dodajemy serek topiony pokrojony w kostkę mieszamy aż się rozpuści a sos trochę się zagęści.
  • 7. Takim sosem polewamy ugotowany makaron.

    POLECAM!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy