Makaron z soczewicą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ogromną radość sprawia mi gotowanie dla rodziny i znajomych. Prowadzę kulinarny blog, na którym dzielę się pomysłami.

Składniki:

  • ● 12 dag zielonego makaronu tagliatelle
    ● 6 dag brązowej soczewicy
    ● kilka pieczarek
    ● kilka gałązek natki pietruszki
    ● czosnek granulowany
    ● sól
    ● pieprz
    ● oliwa do smażenia

Makaron z soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron i soczewicę gotujemy
    we wrzątku w jednym
    garnku. Odcedzamy.
  • 2. Pieczarki myjemy, obieramy
    i kroimy w dość cienkie plastry, a następnie lekko rumienimy
    na rozgrzanej oliwie.
    Solimy.
  • 3. Natkę pietruszki myjemy,
    osuszamy i siekamy.
  • 4. Soczewicę i makaron przekładamy
    na patelnię z pieczarkami,
    mieszamy. Wsypujemy
    natkę, doprawiamy do
    smaku solą, pieprzem i granulowanym
    czosnkiem. Ponownie
    mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2010

Komentarze

Podobne przepisy