Szybkie i bardzo smaczne danie, które całej rodzinie smakuje!
60 min
Składniki:
50 dag makaronu pene ,
0,5 kg mięsa mielonego,
2 puszki pomidorów,
1 duża cebula,
30 dag pieczarek,
2 marchewki,
2 ząbki czosnku,
30 dag ser żółty,
sól, pieprz, zioła prowansalskie,
olej do smażenia
Makaronowy przysmak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przepuścić przez praskę, marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach a pieczarki pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim marchew, pieczarki, cebulę i czosnek, następnie dodać mięso mielone i smażyć ok. 25 minut. Kolejno dodać pomidory, przyprawić solą i pieprzem oraz ziołami. Makaron z sosem połączyć dodając jeszcze połowę żółtego sera i wymieszać. Gdy wszystko mamy gotowe przekładamy do naczynia żaroodpornego, z wierzchu posypujemy tartym serem. Zapiekamy około 20-30 minut w rozgrzanym piekarniku w temp. 180
Komentarze