Makaronowy przysmak

0 (0 ocen)

  • 60 min

Szybkie i bardzo smaczne danie, które całej rodzinie smakuje!

  • 60 min

Składniki:

  • 50 dag makaronu pene ,
    0,5 kg mięsa mielonego,
    2 puszki pomidorów,
    1 duża cebula,
    30 dag pieczarek,
    2 marchewki,
    2 ząbki czosnku,
    30 dag ser żółty,
    sól, pieprz, zioła prowansalskie,
    olej do smażenia

Makaronowy przysmak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przepuścić przez praskę, marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach a pieczarki pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim marchew, pieczarki, cebulę i czosnek, następnie dodać mięso mielone i smażyć ok. 25 minut. Kolejno dodać pomidory, przyprawić solą i pieprzem oraz ziołami. Makaron z sosem połączyć dodając jeszcze połowę żółtego sera i wymieszać. Gdy wszystko mamy gotowe przekładamy do naczynia żaroodpornego, z wierzchu posypujemy tartym serem. Zapiekamy około 20-30 minut w rozgrzanym piekarniku w temp. 180

Porady

Podawać z sosem pomidorowym bądz czostkowym

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy