Przysmak makaronowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tę prostą i smaczną potrawę wymyśliłam sama. Przypadła do gustu całej rodzinie.

Składniki:

  • ● 50 dag makaronu świderki
    ● mały słoik papryki konserwowej
    ● 5 dużych ogórków konserwowych
    ● cebula
    ● 3 łyżki musztardy
    ● 3 łyżki przecieru pomidorowego
    ● przyprawy: sól, pieprz, oregano, kminek, szczypta słodkiej mielonej papryki, przyprawa uniwersalna
    ● olej

Przysmak makaronowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente.
    Odcedzamy.
  • 2. Cebulę obieramy, siekamy
    i szklimy na oleju. Wsypujemy
    pokrojone w kostkę paprykę
    i ogórki oraz makaron.
    Dodajemy musztardę i przecier
    pomidorowy. Dokładnie
    mieszamy. Doprawiamy do
    smaku. Dekorujemy.

Porady

Przysmak najlepiej smakuje na gorąco.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2010

Komentarze

Podobne przepisy