Makaronowy przysmak

0 (0 ocen)

  • 20 min

Doskonały i łatwy w przygotowaniu, przysmak na wakacyjną przekąskę z przyjaciółmi.

  • 20 min

Składniki:

  • -ok. 400 g makaronu rurki
    -3 pomidory
    -2 puszki
    -puszka czerwonej fasoli
    -dwie czerwone cebule
    -kilka piórek szczypiorku
    -majonez
    -pieprz, sól (wg uznania)

Makaronowy przysmak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w garnku, odcedzamy, studzimy, a następnie przekładamy do salaterki.
  • 2. W czasie gotowania makaronu, kroimy składniki: szczypior, pomidory i cebulę w kostkę. Olej z tuńczyka i fasoli wylewamy.
  • 3. Do wystudzonego makaronu dodajemy pokrojone pomidory, cebulę i szczypior; wsypujemy tuńczyka oraz fasolę.
  • 4. Mieszamy wszystko z majonezem, do smaku dodajemy odpowiednią dla siebie ilość pieprzu i soli.

Porady

Najlepiej smakuje jako przekąska grillowa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy