Makrelowa przekąska

0 (0 ocen)

Idealne na imprezę, przyjęcie lub lekką przekąskę. Dodatkowo proste, szybkie w wykonaniu i efektowne.Te małe przekąski zyskały uznanie mojej córki:) A to już coś znaczy:)

Składniki:

  • Składniki:
    • Opakowanie krakersów,
    • 1 makrela,
    • 3 łyżki sera białego,
    • 3 łyżki startego sera żółtego,
    • 2-3 łyżki ketchupu,
    • 2 łyżki siekanego szczypiorku,
    • 3-4 rzodkiewki do dekoracji,
    • 1 ogórek gruntowy do dekoracji

Makrelowa przekąska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dekorowanie Kasia (5 lat) 1. Z makreli usuwany ości i skórę. Przekładamy do naczynia w którym będziemy robić pastę. Dokładamy do niej sery oraz ketchup. Dokładnie miksujemy. Ewentualnie doprawiamy pieprzem do smaku (niekoniecznie).
    Pastę przekładamy do worka cukierniczego lub szprycy. Wyciskamy ją dekoracyjnie na rozłożone krakersy.
  • Kasia! 2. Rzodkiewkę oraz ogórka kroimy w cienkie plasterki. Plasterki przekrawamy na połowę. Tak przygotowanymi dekorujemy przystawkę.

    Dodatkowo dekorujemy ją szczypiorkiem. Podajemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy