Sałatka makrelowa

0 (0 ocen)

  • 25 min

Ciągle próbujemy z mężem, z jakimi składnikami makrela najlepiej będzie się zachowywać na talerzu

  • 25 min

Składniki:

  • 1 wędzona makrela
    1 pęczek rzodkiewek
    1 mała puszka kukurydzy
    1/2 główki sałaty lodowej
    3 ugotowane jajka
    3 łyżki majonezu dekoracyjnego

Sałatka makrelowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Myjemy warzywa. Kukurydzę odcedzamy. Rzodkiewki pokroimy na plastry. Sałatę szatkujemy. Jajka kroimy w kostkę. Makrelę obieramy ze skórki i ości, rozdrabniamy na kawałki. Wszystkie składniki łączymy razem. Dodajemy majonez i doprawiamy solą i pieprzem do smaku

Porady

Najlepiej przygotowywać potrawę ze świeżej sałaty lodowej, gdyż jej kruchość w połączeniu z miękką rybą fantastycznie się komponuje i uzupełnia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy