Przepis na deser powstał zupełnie przypadkiem.Pewnego dnia wyruszyłam do kuchni i zrobiłam go ze składników które miałam pod ręką,ponieważ miałam straszną ochotę na coś słodkiego.Okazał się przepyszny
Małe co nie co z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Przygotuj galaretkę o smaku poziomkowym i wlej do dużego pucharka.Odczekaj chwilę do wystygnięcia a następnie odstaw do lodówki,opierając o jej ścianki tak aby pucharek stał bokiem.Odczekaj do całkowitego stężenia.
2.Łyżeczkę żelatyny należy rozpuścić w niewielkiej ilości wody i wymieszać z serkiem waniliowym. Następnie wlać na warstwę galaretki. Odczekać do stężenia serka.
3.Na całą powierzchnię galaretki i serka należy pokroić w kostkę banana.
4.Przygotuj galaretkę o smaku agrestowym. Po wystygnięciu należy oblać nią pokrojony owoc i odstawić do całkowitego stężenia.
5.Udekorować bitą śmietaną, następnie posypać kakao oraz oblać sokiem truskawkowym. Na samym końcu układamy w środku truskawki.
Komentarze