Malinowe co nie co

0 (0 ocen)

  • 15 min

Coś nowego na upał i na chłodek.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki:
    30 g masła
    40 g cukru
    120 g płatków owsianych
    200 g truskawkowego serka homogenizowanego
    1 opakowanie śmietany Śnieżka lub 150 ml śmietany kremówki
    2 łyżki miodu
    250 g malin (świeże lub mrożone)

Malinowe co nie co - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzać piekarnik. Masło roztopić z cukrem w małym rondelku i stopniowo, ciągle mieszając, dodawać płatki owsiane. Wylać na niewielką blachę i piec 15 min (po 7 min zamieszać), aż płatki się nieco zrumienią. Przełożyć na talerz i pozostawić do ostygnięcia.
  • 2. Przygotować krem. Serek roztrzepać na gładką masę, ubić śmietankę i połączyć z serkiem i miodem.
  • 3. Krem nałożyć do osobnych miseczek, przykryć przypieczonymi płatkami. Na wierzch ułożyć maliny. Jeśli maliny są świeże, obtoczyć w cukrze pudrze i polać miodem według uznania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy