Składniki:
30 g masła
40 g cukru
120 g płatków owsianych
200 g truskawkowego serka homogenizowanego
1 opakowanie śmietany Śnieżka lub 150 ml śmietany kremówki
2 łyżki miodu
250 g malin (świeże lub mrożone)
Malinowe co nie co - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozgrzać piekarnik. Masło roztopić z cukrem w małym rondelku i stopniowo, ciągle mieszając, dodawać płatki owsiane. Wylać na niewielką blachę i piec 15 min (po 7 min zamieszać), aż płatki się nieco zrumienią. Przełożyć na talerz i pozostawić do ostygnięcia.
2.Przygotować krem. Serek roztrzepać na gładką masę, ubić śmietankę i połączyć z serkiem i miodem.
3.Krem nałożyć do osobnych miseczek, przykryć przypieczonymi płatkami. Na wierzch ułożyć maliny. Jeśli maliny są świeże, obtoczyć w cukrze pudrze i polać miodem według uznania.
Komentarze