Marynata pomarańczowo-kminkowa do mięs

0 (0 ocen)

  • 5 min

Uwielbiam komponować nowe marynaty do mięs są przepyszne, a podczas pieczenia mięsa unoszący się zapach jest cudowny.

  • 5 min

Składniki:

  • marynata:
    1 pomarańcza
    pół łyżeczki papryki ostrej w proszku
    płaska łyżeczka kminku
    sól i pieprz
    1 łyżka miodu płynnego

Marynata pomarańczowo-kminkowa do mięs - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • marynata 1. Marynata: pomarańcze przecinamy na pół, Z jednej połowy wyciskamy sok do miseczki, a drugą połowę kroimy na kawałki. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy ,aż się połączą.
  • marynata na mięsie 2. Przygotowane mięso np. schab nacieramy marynatą, a na wierzchu układamy cząstki pomarańczy. Pozostawiamy w marynacie przez godzinę w lodówce.

Komentarze

Podobne przepisy