Mini lazanie

0 (0 ocen)

  • 50 min

Na babskie pogaduchy:)

  • 50 min

Składniki:

  • 30 dag. mielonego mięsa
    1 ząbek czosnku
    1 cebula
    1 czerwona papryka
    3 łyżki keczupu
    5 łyżek soku pomidorowego
    12 łyżeczek śmietany 18%
    6 płatów makaronu lasagne
    3 łyżki startego sera
    Zioła prowansalskie
    Papryka mielona ostra
    Sól, pieprz do smaku

Mini lazanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę przesmażyć, dodać mielone mięso i drobno posiekany czosnek, pokrojoną w kosteczkę paprykę, zioła, keczup, sok pomidorowy, doprawić solą i pieprzem. Przesmażyć.
  • 2. W garnku zagotować wodę, dodać szczyptę soli i łyżeczkę oleju. Do wody wkładać po dwa płaty makaronu i gotować ok 7 minut. Po wyjęciu z wody każdy płat przekroić na pół, żeby uzyskać małe kwadraty.
  • 3. Formę do pieczenia babeczek nasmarować olejem, w każdym zagłębieniu ułożyć kawałek makaronu. Do środka każdego włożyć łyżeczkę śmietany i mięso. Posypać startym serem.
    Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 190 st.C przez około 15-20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy