1.Ciasto: masło siekamy z mąką,
dodajemy cukry, żółtka,
proszek do pieczenia i zagniatamy
ciasto. Formujemy kulę,
zawijamy w folię i wkładamy na
ok. 30 minut do lodówki.
2.Masa serowa: twaróg mielimy,
masło roztapiamy i studzimy.
Żółtka ucieramy z cukrem
pudrem, dodajemy twaróg, budyń
w proszku i masło. Mieszamy.
Z białek ubijamy sztywną
pianę, łączymy z masą.
3.Ciasto rozwałkowujemy. Wylepiamy
dno i boki natłuszczonych
i posypanych bułką tartą
foremek, nakłuwamy widelcem. Pieczemy 10 minut w temperaturze
180 °C. Na ciasto wykładamy
masę serową do 3/4 wysokości
foremek. Wierzch
wyrównujemy i układamy wiśnie.
Pieczemy jeszcze 30 minut
w temperaturze 180 °C.
Komentarze