Morelowa jaglanka (wegańska)

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Polecam na śniadanie

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 szklanki kaszy jaglanej
    - 2 szklanki mleka migdałowego (napoju)
    - 250 g moreli
    Dekoracja:
    - listki melisy, morele

Morelowa jaglanka (wegańska) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę i mleko dajemy do rondelka. Zagotowujemy i na małym ogniu gotujemy przez 15 minut często mieszając.
  • 2. Ugotowaną kaszę miksujemy blenderem. Do letniej dodajemy pokrojone w kostkę morele i ponownie blendujemy. Jaglankę przekładamy do szklanek. Dekorujemy melisą i kawałkami moreli. Gotowe!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy