Muffinki kukurydziane z porzeczkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby

przepyszne

  • 60 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 2 szklanki mąki kukurydzianej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2/3 szklanki cukru
    1 szklanka mleka
    1/3 szklanki oleju
    1 jajko
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    20 dag czerwonych porzeczek

Muffinki kukurydziane z porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czerwone porzeczki opłukać, osuszyć i oddzielić od gałązek.
    Mąkę przesiać do miski z proszkiem do pieczenia.
    Dodać cukier i cukier waniliowy.
    Przemieszać łyżką.
    Wlać mleko i olej.
    Wbić jajko i wymieszać tylko do połączenia składników.
    Formę do pieczenia muffinek wyłożyć papilotkami.
    Nałożyć do każdej po 2 łyżki ciasta.
    Na to posypać czerwoną porzeczkę.
    Następnie na porzeczkę nałożyć 2 łyżki ciasta.
    Wierzch posypać porzeczkami.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 30 minut w 190 st C.
    Po upieczeniu ostudzić.

Komentarze

Podobne przepisy